Užíváním této webowé stránky souhlasíte s používáním cookies, které jsou potřebné pro fungování webových stránek, analytické a remarketingové účely. více informací

+420 608 841 888
EN     DE     FR     IT        1 € = 25,00 Kč

KONTAKTY

Zelený obchod, s.r.o.
Lipská 2444/4
Brno - Žabovřesky 616 00
tel: +420 608 841 888
info@zelenyobchod.cz

NOVINKY

Dávkování mladého ječmene - Ječmen Aktif a Ječmen Green Ways17.9.2018 Vždy přikládáme ke každé objednávce detailní rozpis dávkování ... Praktická plastová lžička na Mladý ječmen v novém6.9.2018 Plastovou lžičku na nabírání Mladý ječmen jsme přizpůsobili ...Jak přežít menopauzu/klimakterium v pohodě a bez stresu?24.5.2018 Trápí vás návaly horka, silné pocení či nepravidelná menstruace? ...Všechny novinky ...

 

Co získáte?

Kompletní servis Ke každé objednávce zelených potravin získáte nezbytné informace k jezení ZP. Otázky & Odpovědi Na Vaše otázky, které se objeví, dostanete odpověď Sledování objednávky Po odeslání objednávky obdržíte mailem či SMS číslo balíku pro jeho jednodušší sledování Šejkr + lžička K první objednávce Ječmene (ať už Aktif nebo Green Ways) získáte jeden šejkr s přídavnou nádobkou v hodnotě 75,- Kč a také praktickou plastovou lžičku
šejkr na mladý ječmen a lžička na mladý ječmen
Poštovné zdarma Můžete získat doručení v ČR v hodnotě 99,- Kč ZDARMA - Stačí si objednat za více než 1699,- Kč Potvrzení objednávky Každá objednávka potvrzena emailem nebo telefonicky nebo SMS. Platba platební kartou a on-line bankovními převody. Možnost zaplatit ihned platební kartou VISA, MasterCard, Diners nebo online bankovními převody.
Platby The Pay
Za kupóny a šeky Nakupte si zelené potraviny za kupony a šeky od společnosti Edenred, SODEXO a UP!
edenred
ticket restaurant edenred ticket compliments dárkový edenred
ticket benefits edenred ticket service edenred
sodexo
gastro pass sodexo dárkový pass sodexo
flexi pass sodexo vital pass sodexo
bonus pass sodexo
Up
Cheque Dejeuner stravenky
Cheque Dejeuner dárkový šek

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Ječmen Aktif
Ječmen Aktif
990,00 Kč - (39,60 €)
SKLADEM
Chlorella Aktif
Chlorella Aktif
850,00 Kč - (34,00 €)
SKLADEM
Chlorella Ginkgo Aktif
Chlorella Ginkgo Aktif
1 150,00 Kč - (46,00 €)
SKLADEM
Spirulina Aktif
Spirulina Aktif
850,00 Kč - (34,00 €)
SKLADEM

Zajímavosti o zelených potravinách


Vítejte každý den zeleným koktejlem! Na zdraví a pro zdraví!

Dávkování mladého ječmene - Ječmen Aktif a Ječmen Green Ways

17. 09. 2018

Vždy přikládáme ke každé objednávce detailní rozpis dávkování, který je uveden v tabulce. Na základě četných dotazů chceme ukázat, kolik mladého ječmene na lžice přesně je. Dávkování je určeno pro Ječmen Aktif a Ječmen Green Ways, pro jiné mladé ječmeny může být dávkování jiné.

celý článek

Jak přežít menopauzu/klimakterium v pohodě a bez stresu?

24. 05. 2018

Trápí vás návaly horka, silné pocení či nepravidelná menstruace? Zelené potraviny mohou zmírnit vaše obtíže.

celý článek

Detoxikace organizmu aneb bojujeme proti jedům a toxinům v našem těle

07. 04. 2018

Ke skutečně efektivnímu odstranění jedů a toxinů nám pomohou zelené potraviny, zvláště pak Chlorella pyrenoidosa.

celý článek

Není chlorella jako chlorella aneb v čem tkví síla dezintegrace

15. 03. 2018

O tom, že Chlorella Aktif je jednou z nejzdravějších potravin jste již asi slyšeli. Ovšem její energie, síla a jedinečnost se ukrývá nejenom v řase samotné, ale především v jejím buněčném jádru.

celý článek

Zelené potraviny jsou ideálním bojovníkem proti překyselenému organismu

16. 12. 2017

Přestože by se překyselení organismu dalo nazvat epidemií 21. století, stále je tato nemoc podceňovaná a bagatelizovaná, a to především odborníky. Překyselení však není žádným strašákem, ale holým faktem.

celý článek

Jak zdolat migrénu se zelenými potravinami?

06. 09. 2017

Provázejí vás časté a nesnesitelné bolesti hlavy? Jsou vaše obtíže doprovázeny mžitky před očima, nevolností či zvracením? Potřebujete několik dní na to, abyste mohli znovu fungovat? Možná máte migrénu neboli onemocnění, které během života postihne každého druhého člověka.

celý článek

Zelené potraviny pomáhají i psům, kočkám, morčatům, králíkům, ale i koním, prostě zvířatům

21. 06. 2017

O tom, že jsou chlorella pyrenoidosa, mladý ječmen a spirulina platensis prospěšné pro naše tělo, asi již víte. Ovšem, jsou zelené potraviny vhodné také pro zvířata, pro naše čtyřnohé miláčky nebo chovný dobytek?

celý článek

Nejzdravější doping na světě. Zelené potraviny jsou skvělé pro sportovce!

21. 06. 2017

Ať už jste vrcholoví či amatérští sportovci, jistě víte, jak důležitou roli při sportování hraje výživa a pitný režim. Nesmíme zapomenout ani na podpůrnou pomoc vitamínů, spalovačů tuků, doplňků stravy nebo dalších uměle vyráběných preparátů na zlepšení naší výkonnosti.

celý článek

Zelené potraviny nejen na Zelený čtvrtek aneb zdraví po celý rok.

13. 04. 2017

Pradávná lidová pověra tvrdí, že konzumace zelených potravin na Zelený čtvrtek nám přinese celoroční zdraví. Říká se, že na každém šprochu je pravdy trochu. A v tomto případě to platí dvojnásob.

celý článek

Víte jak doplnit energii a vyčistit organismus po zimě?

09. 03. 2017

Začátek jara a konec náročného zimního období s sebou přináší nejenom časté oblevy, ale i vlnu chřipkových epidemií, nachlazení, malátnost, podrážděnost, nedostatek vitamínů, minerálů či živin.

celý článek

Valin je aminokyselinou síly a zdravého myšlení

09. 03. 2017

Síla, činnost svalů a svalové hmoty či správný chod naší centrální nervové soustavy jsou pravé charakteristiky této aminokyseliny. Valin, nejenom že přispívá k zesílení našich svalových tkání, ale také zlepšuje metabolismus nebo imunitní systém. Je tedy další nenahraditelnou aminokyselinou.

celý článek

Tyrosin je aminokyselinou poplachu i prevence

20. 01. 2017

Jistě by se dalo říci, že tyrosin představuje roli hasiče či záchranáře v našem těle. Je totiž součástí tzv. poplachových nebo chcete-li stresových hormonů, a sice adrenalinu i noradrenalinu. Mimo to vytváří i dopamin, což je nervový přenašeč, zlepšující naši psychickou kondici nebo sexuální chutě.

celý článek

Na co si dát pozor, při výběru zelených potravin - mladého ječmene, chlorelly a spiruliny?

26. 11. 2016

O zelených potravinách, tedy mladém ječmeni, chlorelle a spirulině jste už asi slyšeli. Vždyť právě zájem o tyto potraviny svědčí o jejich oblibě. Avšak, jak si vybrat ty nejlepší zelené potraviny z široké palety výrobků?

celý článek

Tryptofan je aminokyselinou dobré nálady

26. 11. 2016

Tryptofan je aminokyselinou dobré nálady. Ano, je tomu skutečně tak. Tryptofan se totiž přeměňuje na serotonin neboli biologicky aktivní látku, přispívající k léčbě depresí, stresu a duševní nerovnováhy.

celý článek

Když očkování nezabírá, vyhledejte přírodní formy antibiotik a očkujte zelenými potravinami

20. 10. 2016

Již několik let se hovoří o potřebnosti či síle očkování proti chřipce a virovým onemocněním. Máme však nějakou alternativu, jak vydržet nápor nemoci a přitom zůstat při síle a v dobré fyzické či psychické kondici? Ano, máme.

celý článek

Threonin zlepší naši náladu a imunitní systém

19. 10. 2016

Dalo by se říci, že threonin je univerzální aminokyselinou, která nám nejenom zlepší náladu, ale také podpoří náš imunitní systém a vytvoří dostatek protilátek, které zabrání vzniku kardiovaskulárních chorob.

celý článek

Strašák jménem borelióza. Jak zelené potraviny pomáhají při tomto onemocnění?

16. 08. 2016

Všichni známe pocity únavy, bolesti hlavy, kloubů či svalů. Tyto symptomy nejčastěji souvisejí z běžným nachlazením či chřipkou. Co když ale začínají být bolesti hlavy stále častějším problémem?

celý článek

Serin je hedvábnou aminokyselinou

16. 08. 2016

S určitou mírou nadsázky by se dalo opravdu potvrdit, že serin může být hedvábnou aminokyselinou. Mimo to tvoří základní stavební kámen pro další bílkoviny, ale i jiné aminokyseliny.

celý článek

Dna - když nemocí králů můžeme trpět všichni a jak s ní zatočit

17. 06. 2016

Dně nebo jinak pakostnici se od pradávna říkalo "nemoc králů". Souviselo to s tím, že právě králové, šlechta a vysoce postavení úředníci měli jako jedni z mála přístup ke každodenní konzumaci masa, uzenin, piva, vína a alkoholu.

celý článek

Prolin vytváří základní stavební prvek pojivových tkání, třeba kolagen

17. 06. 2016

Prolin je zvláštním druhem aminokyseliny, která ačkoliv nedosahuje významu dalších aminokyselin, hraje nezastupitelnou úlohu v našem těle. Je totiž nezbytným zdrojem pro vznik kolagenu.

celý článek

Se zelenými potravinami udržíte cholesterol na uzdě

18. 05. 2016

Okolo cholesterolu panuje mnoho názorů, mýtů či polopravd. Jedna věc je však jistá. Pokud trpíme zvýšeným či vysokým množstvím cholesterolu v krvi, rozhodně to není dobré.

celý článek

Methionin funguje jako startér organismu

18. 05. 2016

Aminokyselina methionin je skutečně ideálním pomocníkem pro přenos a výchozí látkou pro jiné aminokyseliny. Dá se tedy říci, že funguje jako startér mnoha pochodů v našem organismu.

celý článek

Už jste se rozhodli pro sebe něco udělat?

19. 04. 2016

Udělat rozhodnutí o změně stravovacích návyků, celkové očistě organismu, hubnutí či zlepšení imunity není nejlehčí rozhodnutí.

celý článek

Lysin je univerzální a nepostradatelnou aminokyselinou, pomáhá s opary a vstřebáváním vápníku

19. 04. 2016

Lysin je univerzální a nepostradatelnou aminokyselinou, pomáhá s opary a vstřebáváním vápníku Zvyšuje tvorbu naší svalové hmoty, chrání nás před vznikem oparů, představuje prevenci před virózami, vstřebává vápník, produkuje hormony či enzymy, vytváří kolagen i protilátky, které využijeme před nejrůz

celý článek

Zdravé zuby a svěží dech…? Se zelenými potravinami v klidu a pohodě

16. 03. 2016

Problémy se zuby, se zubním kamenem, s krvácejícími dásněmi nebo se zubním kazem zná snad každý z nás. Bojíme se usmát, máme strach, dát si něco k jídlu v restauraci…

celý článek

Naše svaly rostou díky leucinu, který je v zelených potravinách

16. 03. 2016

Leucin se v poslední době stal doslova hitem. Nejenom, že díky jeho příjmu zvýšíme svou svalovou hmotu, ale také můžeme regulovat množství tuku a glukózy v krvi.

celý článek

Kyselina glutamová má na starosti odpadové hospodářství našeho těla

15. 02. 2016

S trochou nadsázky by se skutečně dalo říci, že se kyselina glutamová stará o odpadové hospodaření našeho těla. Je totiž důležitá při látkové přeměně odpadních látek a navíc je známá svou dokonalou schopností, odstranit škodlivé látky ze svalových buněk.

celý článek

Zelené potraviny jako efektivní způsob boje proti akné

15. 02. 2016

Máte problémy s akné? Přestože už dlouho nejste v pubertě, stále se u vás toto kožní onemocnění projevuje? Způsobuje vám akné velké psychické obtíže? Nezoufejte!

celý článek

Zelené potraviny a alergie

16. 01. 2016

Zelené potraviny (Mladý ječmen, Chlorella pyrenoidosa, Spirulina platensis) jsou mnohdy spojována s vynikajícími detoxikačními a „léčebnými“ účinky. Přírodní látky v nich obsažené, které napomáhají proti velké řadě běžných onemocnění, ale také těm specifickým.

celý článek

Kyselina asparagová - Nezastupitelný nosič minerálů a zlepšovák paměti

16. 01. 2016

Kyselina asparagová plní funkci nosiče, nebo chcete-li substrátu pro další důležité látky a sice například hořčík či draslík. Přidáme-li k tomu ještě funkce odbourávání únavy, snižování nervového vypětí, zlepšování našeho metabolismu či boj s nebezpečnými toxiny dostaneme ideálního pomocníka pro náš

celý článek

Příběh Barbary Moore, aneb když za zelené potraviny hovoří činy

08. 12. 2015

Často slýcháváme informace o ideálním složení zelených potravin, o jejich blahodárných účincích na náš organismus, o širokém spektru jejich využití. Přestože lékařské a vědecké testy mluví jasně za pozitivní vlastnosti této skupiny potravin, často nám chybí nějaký přesvědčivý důkaz, vzor či příběh.

celý článek

Isoleucin, aneb aminokyselina síly a odolnosti

08. 12. 2015

Isoleucin patří společně s leucinem a valinem do skupiny větvených aminokyselin, které se označují zkratkou BCAA (Branched chain Amino acids).

celý článek

Histidin je semaforem našeho zdraví

11. 11. 2015

Histidin je aminokyselina, která funguje jako semafor. Díky chemickým reakcím a vzniku histaminu, který s histidinem souvisí, se často setkáváme s alergickými reakcemi ve formě otoků, zarudnutí nebo kopřivky.

celý článek

Jaký ideální dárek k Vánocům? Všichni si přejeme zdraví ... a to jsou i zelené potraviny

05. 11. 2015

Pomalu, ale jistě se blíží čas Adventu a svátků vánočních, což znamená, že bychom měli přemýšlet o vánočních dárcích pro naše blízké. Co však našim nejbližším darovat?

celý článek

Je Chlorella vhodná pro děti?

14. 10. 2015

To, že je Chlorella pyrenoidosa prospěšná pro tělo a organismus dospělého člověka není třeba jakkoliv zdůrazňovat. Jednobuněčná sladkovodní řasa však nachází upotřebení také u dětí.

celý článek

Viktoras Kulvinskas se stal otcem vitariánství a raw stravování

13. 10. 2015

Avšak jestliže Ann byla matkou tohoto směru, tak za otce zakladatele lze považovat jejího prvního žáka a dnes asi nejznámějšího propagátora Viktorase Kulvinskase.

celý článek

Glycin je prazákladní aminokyselinou, která je i ve vesmíru

13. 10. 2015

Glycin můžeme považovat za nejzákladnější aminokyselinu. Nejenom proto, že je nejjednodušší ze všech protein obsahujících aminokyselin, ale také díky tomu, jak velkou pozornost vyvolalo zjištění, o lokalizaci tohoto prvku v mezihvězdném prostoru.

celý článek

Enzymy představují život

12. 09. 2015

Bez enzymů nebo-li jedinečných organických molekul, které se podílejí na téměř všech biochemických procesech v tělech organismů, by i šťáva ze zeleného ječmene byla pouhou tekutinou.

celý článek

Fenylalanin, aminokyselina dobré nálady a když mozek zastaví chuť k jídlu

11. 09. 2015

Aminokyselina dobré nálady. I tak by se dal charakterizovat fenylalanin. Fenylalanin je aminokyselinou, která působí na naše vnitřní pocity, nálady, chutě, prožitky nebo city.

celý článek

Ann Wigmore - příběh propagátorky zelených potravin

11. 08. 2015

Každý fenomén by měl mít své zakladatele, následovníky či pokračovatele. Ovšem nejdůležitějšími prvky, které vytváří historii čehokoliv, jsou příběhy. Příběhy a osudy lidí, rostlin, přírody.

celý článek

Cystein a Cystin jsou aminokyseliny, které bojují proti zánětům a oxidačnímu stresu

11. 08. 2015

V dlouhé řadě aminokyselin, které najdeme v zelených potravinách je Cystein - Cystin je složen ze dvou molekul Cysteinu. Patří mezi výjimečné až téměř zázračné aminokyseliny.

celý článek

Zelené potraviny fungují i proti spáleninám či popáleninám a také jako prevence

10. 07. 2015

Zvláště v letních měsících se vám může hodit informace, že zelené potraviny a to především mladý ječmen nebo chlorella pyrenoidosa mají příznivé účinky proti slunečním spáleninám, ale také proti nejrůznějším popáleninám, ekzémům a odřeninám.

celý článek

Arginin zvyšuje naši sílu i plodnost

17. 06. 2015

Aminokyselina plodnosti. I toto sousloví by se dalo použít v souvislosti s Argininem. Arginin se poslední dobou stává jednou z nejznámějších aminokyselin.

celý článek

Alanin je energickou aminokyselinou, která pomůže našemu srdci, buňkám a svalům

10. 06. 2015

Dnes začneme první aminokyselinou, kterou najdeme v zelených potravinách. Jak asi víte, aminokyseliny se podílejí na řadě procesů, které udržují lidské tělo v rovnováze.

celý článek

Uzdraven odšťavenou ječmennou trávou: 74letý muž s rakovinou dokazuje lékařský omyl

10. 06. 2015

Když tradiční lékaři řekli 74letému Dannymu McDonaldovi z Dunaffu (Irsko), že má rakovinu žaludku tak závažnou, že ho pravděpodobně zabije během tří měsíců, rozhodl se ignorovat jejich doporučení podstoupit toxickou chemoterapii a místo toho přijal výživový přístup k uzdravení.

celý článek

Otcem zeleného mladého ječmene je Dr. Charles Franklin Schnabel

12. 05. 2015

Všichni, kteří o zelených potravinách něco slyšeli, jistě taktéž zapřemýšleli, kde se tento fenomén vzal? V duchu se ptáme, kdo informace o zelených potravinách vnesl na světlo světa, kteří lidé objevili blahodárné účinky zeleného ječmene, jak složitá asi byla cesta vývoje a výzkumu těchto doplňků s

celý článek

Beta karoten - prevence před slunečními paprsky i nádorovým onemocněním

12. 05. 2015

Nádherná červená barva rajských jablíček, překrásná oranžová barva mrkve, fascinující fialová barva tulipánů, žlutá barva paprik či zelená barva špenátu. Matka příroda dala do všech těchto rostlin jednu neobyčejnou látku. Tou látkou je beta karoten neboli přírodní antioxidant a ochránce naší imunity

celý článek

Zelená lékárna - zelené potraviny jako přírodní medikamenty

02. 04. 2015

Na světě stále víc a víc lidí trpí různými nemocemi. I přesto, že víme, jak se máme správně stravovat, trpí nás stále víc v lepším případě zažívacími potížemi, v horším případě cukrovkou, srdečními chorobami, nebo rakovinou. Jaký je vlastně důvod tohoto neutěšeného stavu?

celý článek

Vitamín K - prevence proti krvácení i osteoporóze, najdeme ho bohatě v zelených potravinách

02. 04. 2015

Pokud bychom vitamíny označovaly podle jejich vlastností, vitamín K by měl jistě co dočinění s krví a krvácením. Avšak nejenom s ochranou vnitřního vykrvácení je spojen tento vitamín. Více o jeho dalších přednostech a znacích se dočteme v dnešním článku.

celý článek

Jak zhubnout se zelenými potravinami?

30. 03. 2015

Boj s nadváhou se pro mnohé z nás stává nadlidským úkolem. Zhubneme-li rychle několik kilogramů, po čase se nám váha vrátí do normálu. Když se nám už podaří pár kilogramů shodit, ne vždy se cítíme svěží a zdraví.

celý článek

Interferony a jejich účinek na lidský organismus

07. 12. 2014

Interferony - slovo, které zní cize a vzdáleně, a přitom jsou tyto látky přítomny v každém z nás. Jsou důležitou součástí imunitního systému a pomáhají v boji proti virovým nákazám, jsou dokonce klíčovou obrannou buněk proti virům.

celý článek

Co znamená zelená barva, která je tak typická pro zelené potraviny?

07. 12. 2014

Co zelená barva znamená? Když přemýšlíme o barvách (ohledně oblečení nebo výzdoby), máme sklon zužovat naši pozornost pouze na naše osobní preference. Naše barva ukazuje zónu našeho pohodlí.

celý článek

10 důvodů, proč nakupovat právě na www.ZelenyObchod.cz

08. 11. 2014

V poslední době se na internetu objevují desítky různých prodejců zelených potravin, jejichž jediným cílem je své produkty prodat za každou cenu. V čem je internetový e-shop www.ZelenyObchod.cz jiný, než konkurence? Proč kontrolujeme cestu surovin? Proč se důkladně seznamujeme se svými dodavateli? N

celý článek

Druhy spirulin - Spirulina alga, Spirulina platensis, Spirulina manna, Spirulina azteca, Spirulina maxima, Spirulina pacific, Spirulina funiformis, Spirulina fusiformis

08. 11. 2014

Spirulina, nebo-li sinice modrozelené barvy, používaná jako všelék na podporu imunitního systému, snižování hladiny cholesterolu či léčbu srdečních onemocnění, se v poslední době stává stále více obchodním artiklem a marketingovým lákadlem.

celý článek

Druhy chlorell - Chlorella vulgaris, Chlorella japan, Chlorella pyrenoidosa, Chlorella kessleri, Chlorella SP

08. 11. 2014

Slovo chlorella se v poslední době stalo téměř zaklínadlem pro lidské zdraví a vitální život. Není se čemu divit, vždyť tato malá jednobuněčná řasa dokáže téměř zázraky.

celý článek

Zelené potraviny - Mladý ječmen a Diabetes mellitus nebo-li Cukrovka

03. 10. 2014

Cukrovka nebo-li diabetes mellitus patří mezi časté onemocnění, které trápí mnoho lidí. Ve slinivce břišní dochází ke snížení tvorby inzulinu, a to má za následek zvýšení hladiny cukru v krvi.

celý článek

Potraviny, které pomáhají očistit naše tělo od škodlivých látek 1.díl

25. 09. 2014

Vleklé bolesti zad, nedostatek energie a sžírající únava, problémy s pamětí - tyto neduhy trápí čas od času každého z nás. Co však dělat, když se z jednorázového nepohodlí stane chronický problém a ani opakované konzultace s lékaři příčinu obtíží neodhalí?

celý článek

Potraviny, které pomáhají očistit naše tělo od škodlivých látek 2.díl

25. 09. 2014

V prvním díle jsme si představili prvních 10 potravin, které pomáhají očistit naše tělo. V druhém díle najdeme neméně zajímavé potraviny, které bychom měli zařadit do našeho jídelníčku.

celý článek

Potraviny, které pomáhají očistit naše tělo od škodlivých látek 3.díl

25. 09. 2014

V druhém díle jsme si představili prvních 10 potravin, které pomáhají očistit naše tělo. V třetím díle najdeme neméně zajímavé potraviny, které bychom měli zařadit do našeho jídelníčku.

celý článek

Potraviny, které pomáhají očistit naše tělo od škodlivých látek 4.díl

25. 09. 2014

Ve třetím díle jsme si představili prvních 10 potravin, které pomáhají očistit naše tělo. Ve čtvrtém díle najdeme neméně zajímavé potraviny, které bychom měli zařadit do našeho jídelníčku.

celý článek

K čemu je Vitamín D, v čem ho najdeme?

06. 08. 2014

Vitamín D je znám lidské společnosti pěknou řádku let. Byl objeven zhruba ve dvacátých letech minulého století. Často je tento vitamín nazýván, jako slunný, což do určité míry prozrazuje, odkud je získáván.

celý článek

Zelené potraviny pro sportovce a sport

06. 08. 2014

V dnešní době stále více sportujeme, protože si uvědomujeme, že pohyb našemu tělu prospívá. Jsou mezi námi profesionálové, ale i ti, kteří sport provozují jen kvůli zvýšení vytrvalosti, vybití energie, zlepšení koordinace, nebo si chceme udržet dobrý vzhled.

celý článek

Zachovejme si zásaditost těla k udržení našeho zdraví

26. 06. 2014

Tělo průměrného dospělého člověka obsahuje asi 40 litrů tekutiny, jejíž přirozená reakce je zásaditá.

celý článek

Jarní detox se zelenými potravinami

08. 04. 2014

Jaro už dávno zaklepalo na dveře a je nejvyšší čas začíst s Jarním detoxem se zelenými potravinami. Jak na to najdete v novém článku Jarní detox se zelenými potravinami.

celý článek

Fytonutrienty - nová generace vitamínů

11. 03. 2014

V současné době si všichni zvyšujeme svoje povědomí o důležitosti zdravého životního stylu, což se projevuje v daleko větším zájmu o témata ohledně vitamínů, doplňků stravy a dalších důležitých prvků získávaných z rostlin.

celý článek

Mají zelené potraviny a zelená káva něco společného?

27. 02. 2014

V poslední době se rozhořely četné diskuse o zázračných účincích zelené kávy v souvislosti s redukcí váhy. Existuje mnoho doplňků stravy, které ji obsahují a zaručují ztrátu váhy. Jsou ale efektivní?

celý článek

Vláknina, k čemu ji potřebujeme a v jakém jídle ji najdeme?

09. 12. 2013

Dnešní moderní stravování je založené především na rychlém občerstvení a hotových jídlech. Samozřejmě by člověk neměl zapomínat na přísun dostatek vitamínů a především vlákniny.

celý článek

Antioxidanty a zelené potraviny

09. 12. 2013

Pokud bychom si tuto látku měli blíže představit, potom lze říci, že se jedná o unikátní molekuly, které dokážou v našem těle omezit aktivitu takzvaných kyslíkových radikálů.

celý článek

Zázračný chlorofyl

29. 11. 2013

Chlorofyl je pigment, který dává rostlinám zelenou barvu. Ne nadarmo se mu říká krev rostlin. Je to dané tím, že základní molekula chlorofylu je téměř shodná s molekulou hemoglobinu.

celý článek

Feoforbidy - Zlobivější bráška Chlorofylu

15. 11. 2013

Barva ovoce a zeleniny je pro nás velice důležitá, protože nám může hodně napovědět, jestli jsou tyto potraviny čerstvé, nebo nějak poškozené, takže mnohdy absolutně nevhodné ke konzumaci.

celý článek

Serotonin a Melatonin - hormony dobré nálady, štěstí a klidného spánku v Mladém ječmeni

31. 10. 2013

Velice častým jevem dnešní uspěchané a hektické doby je to, že nemáme ani čas na dostatečný oddych a regeneraci našeho přetíženého organismu. Tento životní styl nás čím dál častěji přivádí ke stresům, depresím a v neposlední řadě i k poruchám spánku.

celý článek

CGF - Chlorella Growth Factor - zázračný růstový faktor

31. 10. 2013

O tom, že je chlorella malý zelený zázrak, není pochyb. Co ji ale dělá tak skvělou a jedinečnou? Je to převážně látka známá pod zkratkou CGF, nebo-li Chlorella Growth Factor.

celý článek

Fykocyanin - modrozelená perla

31. 10. 2013

Co za sílu způsobí, že tento organizmus napomáhá léčit takové spektrum onemocnění? Kromě velkého množství vitamínů, minerálů a živin, beta karotenu, enzymů či nenasycených mastných kyselin, obsahuje i tzv. Fykocyanin.

celý článek

Hrozí nám nějaké nebezpečí od zelených potravin jako je chlorella pyrenoidosa, mladý ječmen, spirulina platensis? Určitě ne.

31. 10. 2013

Jedny z nejužívanějších potravinových doplňků, které se nejenom v naší zemi, ale po celém světě jí jsou zelené potraviny, které obsahují zdraví velmi prospěšné látky. Abych byl konkrétní, jedná se o čistě přírodní látky s názvem chlorella pyrenoidosa, spirulina platensis a mladý ječmen.

celý článek

Rozdíl mezi Chlorellou pyrenoidosou a Spirulinou platensis

15. 08. 2013

S přihlédnutím k životnímu stylu mnohých z nás, z čehož plynou častá onemocnění a fyzické či psychické obtíže, staly se pojmy, jako Chlorella pyrenoidosa a Spirulina platensis velice používanými a obvyklými.

celý článek

Zelené potraviny v těhotenství, při kojení a také jak se zelenými potravinami otěhotnět

05. 07. 2013

Těhotenství, respektive početí dítěte a následné období, patří mezi nejkrásnější životní etapy mnohých žen a jejich mužů. Nutno však podotknout, že je i velice náročné, co se týče organismu, vitality a psychické stránky.

celý článek

Pitný režim, kolik se má vypít za den, když jím zelené potraviny

20. 06. 2013

Voda je nedílnou součástí našich lidských životů, ale v podstatě všech žijících organismů na této planetě. Jde o látku, která pozitivním způsobem ovlivňuje náš metabolismus, a její přísun bychom neměli v žádném případě podceňovat.

celý článek

Vitamín A, B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12), C, D, E, K, Betakaroten

20. 05. 2013

Zelené potraviny jsou doslova nacpány úžasnými vitamíny, přečtěte si o nich zajímavé informace.

celý článek

To jste asi nevěděli, že i tohle umí nápoj z mladého ječmene?

24. 04. 2013

Nápoje z mladého ječmene poslední dobou nabývají na popularitě a postupně se přichází na nové a zajímavé účinky. Je až nevídané, co všechno se dá využít z jediné dávky nápoje, kterému se také říká "Nápoj Slunce".

celý článek

Když budeme jíst zelené potraviny, znamená to, že nebudeme už nikdy nemocní?

24. 04. 2013

Občas přichází dotazy, jestli když budeme jíst zelené potraviny, znamená to, že nebudeme už nikdy nemocní? Popravdě musím říct, že pokud by tomu tak bylo, všichni lékaři by byli bez práce.

celý článek

Chlorella jako mocný detoxifikační nástroj

08. 03. 2013

Skoro každý den se v médiích objeví nový příběh o toxických účincích života v moderní společnosti. Nebezpečí chemických prvků a těžkých kovů na nás číhají prakticky všude, kamkoliv se v 21. století podíváme. Potraviny pokrývají valnou část našich dodávek pesticidů, chemické vedlejší produkty z výrob

celý článek

Už i v časopise Respekt si všimli superpotravin - Mladého Ječmene

09. 01. 2013

V druhém čísle časopisu Respekt pro rok 2013, se objevil zajímavý článek/sloupek o Dr. Yoshihide Hagiwarovi. Krátký, ale za to velice čtivý.

celý článek

Davida Huf - bývalý mistr světa a Evropy ve sportovním aerobiku. Jeho snídaně šampiónů začíná zelenými potravinami.

09. 01. 2013

Bývalý mistr světa a Evropy ve sportovním aerobiku. Jeho snídaně šampiónů začíná zelenými potravinami.

celý článek

5 důvodů jak očista organizmu může zlepšit naše zdraví i život!

20. 11. 2010

Vzhledem k tomu, že každý čtvrtý člověk trpí onemocněním zažívacího ústrojí, je zdraví střev velmi důležité. Péče o zažívací systém a střeva byl, je a bude vždy jen na nás samotných.

celý článek

pH je důležité pro naše zdraví

05. 11. 2010

Naše strava se radikálně změnila za posledních sedmdesát let. Opustili jsme vyváženou stravu, syrové ovoce a zeleninu. Příchod uměle zpracovaných potravin, mánie rychlého občerstvení a nezdravé potraviny všechno změnily.

celý článek


Šest klíčových vlastností zelených potravin

21. 09. 2010

Přečtěte si shrnutí o tom, kterých 6 klíčových vlastnosti jsou pro zelené potraviny typické.

celý článek

Zkušenosti se zelenými potravinami z posledního setkání jedlíků v Brně na jaře 2010

20. 04. 2010

Dozvíte se jaké mají zákazníci zkušenosti se zelenými potravinami a poté s vysazením. A jak je to tedy s tou "závislostí" na zeleném? Může vzniknout?

celý článek

Jak se pozná, že nápoj z Mladého ječmene je opravdu živý?

08. 03. 2010

Velmi často dostávám dotaz, jaký je největší rozdíl mezi Ječmenem Aktif, Ječmenem Green Ways a "těmi ostatními"

celý článek

Proč zelené potraviny uchovávat ve tmě a chladu - vznik feoforbidů

28. 01. 2010

Všimli jste si někdy údaje ohledně feoforbidů (pheophorbidů), které se přirozeně vyskytují v Chlorelle pyrenoidose? Jsou to látky, které v malé míře neškodí, ve větší ale alergizují.

celý článek

Lidové Noviny - Zázračné pilulky od matky přírody

13. 03. 2009

Nedůvěra v lékaře a jejich chemické prášky roste. Lidé hledají alternativu.

celý článek

Instinkt - Zelený detox

14. 02. 2009

Chceme se cítit zdravěji a lépe a vracíme se k přírodě. Jednou z možností, jak odstranit škodlivé a jedové látky z těla a tak mu dodat nové síly, je zařadit do stravy mladý zelený ječmen.

celý článek