Užíváním této webowé stránky souhlasíte s používáním cookies, které jsou potřebné pro fungování webových stránek, analytické a remarketingové účely. více informací

+420 608 841 888
EN     DE     FR     IT        1 € = 25,00 Kč

KONTAKTY

Zelený obchod, s.r.o.
Lipská 2444/4
Brno - Žabovřesky 616 00
tel: +420 608 841 888
info@zelenyobchod.cz

NOVINKY

Dávkování mladého ječmene - Ječmen Aktif a Ječmen Green Ways17.9.2018 Vždy přikládáme ke každé objednávce detailní rozpis dávkování ... Praktická plastová lžička na Mladý ječmen v novém6.9.2018 Plastovou lžičku na nabírání Mladý ječmen jsme přizpůsobili ...Jak přežít menopauzu/klimakterium v pohodě a bez stresu?24.5.2018 Trápí vás návaly horka, silné pocení či nepravidelná menstruace? ...Všechny novinky ...

 

Co získáte?

Kompletní servis Ke každé objednávce zelených potravin získáte nezbytné informace k jezení ZP. Otázky & Odpovědi Na Vaše otázky, které se objeví, dostanete odpověď Sledování objednávky Po odeslání objednávky obdržíte mailem či SMS číslo balíku pro jeho jednodušší sledování Šejkr + lžička K první objednávce Ječmene (ať už Aktif nebo Green Ways) získáte jeden šejkr s přídavnou nádobkou v hodnotě 75,- Kč a také praktickou plastovou lžičku
šejkr na mladý ječmen a lžička na mladý ječmen
Poštovné zdarma Můžete získat doručení v ČR v hodnotě 99,- Kč ZDARMA - Stačí si objednat za více než 1699,- Kč Potvrzení objednávky Každá objednávka potvrzena emailem nebo telefonicky nebo SMS. Platba platební kartou a on-line bankovními převody. Možnost zaplatit ihned platební kartou VISA, MasterCard, Diners nebo online bankovními převody.
Platby The Pay
Za kupóny a šeky Nakupte si zelené potraviny za kupony a šeky od společnosti Edenred, SODEXO a UP!
edenred
ticket restaurant edenred ticket compliments dárkový edenred
ticket benefits edenred ticket service edenred
sodexo
gastro pass sodexo dárkový pass sodexo
flexi pass sodexo vital pass sodexo
bonus pass sodexo
Up
Cheque Dejeuner stravenky
Cheque Dejeuner dárkový šek

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Ječmen Aktif
Ječmen Aktif
990,00 Kč - (39,60 €)
SKLADEM
Chlorella Aktif
Chlorella Aktif
850,00 Kč - (34,00 €)
SKLADEM
Chlorella Ginkgo Aktif
Chlorella Ginkgo Aktif
1 150,00 Kč - (46,00 €)
SKLADEM
Spirulina Aktif
Spirulina Aktif
850,00 Kč - (34,00 €)
SKLADEM

12. 05. 2015

Otcem zeleného mladého ječmene je Dr. Charles Franklin Schnabel

Otcem zeleného mladého ječmene je Dr. Charles Franklin Schnabel

Všichni, kteří o zelených potravinách něco slyšeli, jistě taktéž zapřemýšleli, kde se tento fenomén vzal? V duchu se ptáme, kdo informace o zelených potravinách vnesl na světlo světa, kteří lidé objevili blahodárné účinky zeleného ječmene, jak složitá asi byla cesta vývoje a výzkumu těchto doplňků stravy?

Dr. Charles Franklin Schnabel

Jednou z osobností, která se zasloužila o vznik fenoménu zelených potravin, se stal Dr. Charles Franklin Schnabel, jenž vědecky obhájil myšlenku využívání rostlin, trav a mladého obílí v lidských pokrmech. Mimo to vynalezl zařízení na kvalitní dehydrování rostlin, jehož předností je využíváno i v dnešních technologiích.

Vše vlastně začalo před mnoha tisíci lety. A sice v dobách starověkého Egypta či v mayské a aztécké civilizaci, která objevila pšeničnou trávu, jakožto doplněk lidské stravy. A právě na tyto dávné civilizace navázal americký zemědělec a chemik Charles Schnabel. 15. dubna roku 1933, Schnabel požádal patentový úřad o uznání zpracování mladých výhonků obilovin jakožto doplňku stravy pro běžnou konzumaci. Tím se začala psát historie zelených potravin.

Hlad nemusí existovat

Avšak již v roce 1931 přichází s výsledky výzkumu, v němž například obhajuje listovou zeleninu, jako významný zdroj vitamínů a proteinů. V témže roce se začíná zabývat i zkoumáním trav a obilovin, což nakonec Schnabela dovedlo, k už výše zmíněnému patentu. O významu výhonků trav a obilovin byl Schnabel zřejmě přesvědčen již v roce 1928, tedy v době, když pronesl slavný výrok, že „hlad nemusí existovat.“ Schnabel byl přesvědčen, že právě travní výhonky mohou být důležitým zdrojem vitamínů a minerálů, tak potřebných pro náš organismus. To, že se tráva v menší či větší míře vyskytuje prakticky na všech místech naší planety, dávalo tomuto výzkumu „zelenou“ i u velkých potravinářských a farmaceutických korporací.

Charles Schnabel začal svou studii pozorováním účinků trav a obilovin na zvířatech. Doslova v domácích podmínkách si tak mohl ověřit, že pravidelné podávání trávy v zimních měsících, zvýší produkci vajec u drůbeže v řádech několika desítek procent. Mimo to, takto krmená drůbež měla kvalitnější skořápky i maso. Podrobnou studií zjistil, že některé obiloviny obsahují mnohem více vitamínů, chlorofylu a nutričních látek, než jiné trávy. Toto tvrzení platilo například pro mladý ječmen nebo pro mladou pšenici. Největším přínosem se však stal moment, kdy doktor Schnabel zkonstruoval mechanismus na dehydratování, sušení a lisování zelených potravin a trav.


Stačí jednou kliknout a sami si můžete jednoduše srovnat produkty na trhu.

Srovnání Ječmenů

Tyhle ječmeny u nás můžete koupit!

Ječmen Aktif
Ječme Green Ways

Ječmen Aktif
Mladý ječmen

Ječmen Green Ways
Mladý ječmen

Jaký je rozdíl mezi Ječmenem Aktif a Green Ways? Odpověď najdete u otázky 41 v části Otázky a odpovědi.

Schnabelův nápad přinesl revoluci ve výrobě sušených potravin

Nutriční a výživová hodnota obilovin je nejvyšší právě ve fázi mladých výhonků. Ze staré mlékárenské sušičky dokázal vytvořit přístroj, který mladé výhonky přeměnil v prášek, funguje dodnes ... Tento jemný prášek obsahoval stejné množství minerálů, vitamínů, aminokyselin, sacharidů a dalších látek, jako rostoucí mladé výhonky obilovin. Schnabel vnesl revoluční postup do potravinářství a farmacie. Není tedy divu, že si jej všimla i dobová média, která přinesla zprávu o tom, že doktor Schnabel podával výtažky ze zeleného obilí své rodině, což se projevilo na jejím zdravotním stavu. A sice tak, že "ani jedno ze Schnabelových dětí nebylo vážně nemocné a že nemají ani jeden špatný zub."

výrobna na mladý ječmen

Díky tomuto úspěchu přišlo na řadu i další nezávislé klinické testování, které potvrdilo původní Schnabelovu tezi. Zelené potraviny obsahují téměř všechny známé vitamíny, ale také minerály, aminokyseliny, chlorofyl a další látky. Od konce 40. let 20. století tak můžeme vidět rozvoj potravinových doplňků v prášku. Nevýhodou se však stal záhy fakt, že ideální denní dávka představovala rovnou dvacítku pilulek, vyrobených z výše zmíněného prášku. Celodenní pravidelná konzumace těchto tablet nahrávala konkurenci, která záhy představila syntetické vitamíny, u nichž se denní dávka rovnala jedné tabletě.

Přestože na čas nastal úpadek, dnes se ke konzumaci čistě přírodních zelených potravin vracíme. Zelený ječmen nebo mladá pšenice se staly hojně využívanými doplňky stravy a komplexním prostředkem pro zvýšení energie a doplnění tak potřebných živin.

Takže zítra po ránu si dáte mladý ječmen? Správná volba!

Petr Hornišer

Další zajímavé články najdete v části Zajímavosti o zelených potravinách.

Kupte si zelené potraviny!