


- Úvod
- Jak na ... ?
- Jak detoxikovat tělo
Jak detoxikovat tělo
Jaro je obdobím, v němž je tělo člověka po zimě řádně vyčerpáno. Trpíme častými únavami, fyzickými potížemi, ale i špatnou náladou. To vše je způsobeno vyčerpaností, nedostatkem pohybu, vitamínů a podobnými neduhy, jež jsou vlastní mnohým z nás.
Nezdravě jíme, málo pijeme, konzumujeme přemíru uzenin, masa a propadáme nezdravému životnímu stylu. I tyto aspekty mají vliv na příznaky jarní únavy, která je doslova všudypřítomná.
Možná proto je jaro označováno, jako nejlepší doba pro tělesnou detoxikaci. Pročištění organismu, zbavení ho všeho špatného, nevhodného a škodlivého. Z toho plyne i pojem „jarní detox“, který je mezi námi zaběhlý a do nějž je dobré se pustit.
Jak probíhá detoxikace organismu?
V první řadě je třeba zmínit, že detoxikace prohání uvnitř lidského těla, potažmo organismu. Pročištění jednotlivých částí má pozitivní vliv i na vnější vzhled člověka, naše psychické cítění a dobrou náladu.
Za vším mnohdy stojí právě tlusté střevo, které je díky špatnému životnímu stylu přeplněno nejrůznějšími toxiny a hnilobnými zbytky jídla, což má negativní dopad na oblasti, jako jsou cévy, játra a podobně.
Procesem detoxikace tedy dochází k odstranění těchto látek, které jsou odváděny z těla přirozenou cestou.
Jak začít s detoxikací?
|
Prvopočátkem všeho je pohnutek mysli, uvědomění si, že je třeba něco změnit a dopřát svému organismu náležitou detoxikaci.
Prvním krokem by měla být obměna životního stylu. Snažíme se více sportovat a upravíme si jídelníček, jež bude obsahovat dostatek zeleniny, vitamínů, minerálů a vody, respektive se zaměříme i na důležitý pitný režim, jenž přispívá k oné detoxikaci.
Ne každý však dokáže tělu dát vše potřebné, aby proběhl jarní detox opravdu důkladně a měl patřičný účinek. O to se mohou postarat zelené potraviny, které mimo jiné slouží k bezpečnému a přírodnímu pročištění těla.
Zelené potraviny při detoxikaci
Využívat bychom měli doplňky stravy v podobě zelených rostlin, jež mohou mít tekutou podobu. Jsou to zelené potraviny, jako je Ječmen Aktif, řasa Chlorella Aktif, případně i s Ginkgem.
Jde o přírodní extrakty, které jsou kompletním zdrojem nejrůznějších vitamínů a stopových prvků. Účinným antioxidantem s dostatečně velkým obsahem aminokyselin. Důležitou látkou zelených potravin je také chlorofyl, který je naprosto ideální pro detoxikaci celého těla. Obsažené prvky v těchto produktech působí nejenom regenerativním způsobem, ale jsou i zdrojem čisté energie, vitality, síly a především onoho potřebného zdraví.
Díky svému původu můžeme zelené potraviny užívat nepřetržitě a poslouží i těhotným ženám či postarším lidem, pro které nejsou některé detoxikační diety úplně vhodné.
Hlavní body jarní detoxikace
Pakliže chceme dokonale detoxikovat náš organismus, musíme se držet výše uvedených rad, jež lze shrnout do několika základních a důležitých bodů.
- Omezíme potraviny s velkým výskytem „éček“
- Nebudeme kouřit a snížíme příjem alkoholu
- Vyhneme se cukrům a živočišným tukům
- Zaměříme se na obilniny, zeleninu a luštěniny
- Zakomponujeme do naší pravidelné stravy zelené potraviny
- Přidáme si více pohybu a omezíme stresové situace
- Dbáme na dostatečný pitný režim
Prostřednictvím této jarní detoxikace se zbavíme všech těžkých kovů a škodlivin v těle a nutno podotknout, že výsledek může přijít opravu brzy, ideálně během jarních měsíců, kdy si posléze užíváme léto s dostatkem vitality, dobré nálady a se zdravým tělem.
I po ukončení jarního detoxu lze využívat zelené potraviny, které nám přináší řadu pozitiv také v jiných sférách lidského zdraví.
Petr Hornišer
Co o nás říkají naši spokojení zákazníci na Heuréka.cz: