- Štítky blogu
- chlorella aktif
- ječmen aktif
- aminokyseliny
- praktické zkušenosti se zelenými potravinami
- spirulina aktif
- vitamíny
- onemocnění
- chlorofyl
- detoxikace
- chlorella ginkgo aktif
- pro zajímavost
- enzymy
- serotonin
- chlorella růstový faktor
- hubnutí
- melatonin
- překyselení organizmu
- pitný režim
- významné osobnosti
- feoforbidy
- těhotenství
- pro sportovce
- cholesterol
- tongkat ali aktif
- chlorellin
- roztroušená skleróza
- deprese
- vláknina
- vysoký krevní tlak
- premenstruační syndrom
- klimakterium
- interferony
- rakovina
- pro děti
- neplodnost
- diabetes mellitus
- dna
- migréna
- pro zvířata
- borelióza
- fytonutrienty
- akné
- kojení
- spáleniny
- fykocyanin
- antioxidanty
- popáleniny



- Úvod
- Zajímavosti o zelených potravinách
- Strašák jménem borelióza. Jak zelené potraviny pomáhají při tomto onemocnění?
Strašák jménem borelióza. Jak zelené potraviny pomáhají při tomto onemocnění?
Všichni známe pocity únavy, bolesti hlavy, kloubů či svalů. Tyto symptomy nejčastěji souvisejí z běžným nachlazením či chřipkou. Co když ale začínají být bolesti hlavy stále častějším problémem? Třesavka i silná bolest kloubů a svalů neustupují a pocit únavy nám nedovolí dělat běžné denní činnosti. Problémem může být Lymská borelióza neboli infekční onemocnění způsobené kousnutím klíštěte či jiného hmyzu.
Se stále se zvyšujícím výskytem klíšťat je bohužel spojeno i riziko, že se nakazíme obtížně léčitelnou Lymskou boreliózou. Pozor, toto onemocnění nesmíme zaměňovat s klíšťovou encefalitidou, proti níž existuje účinné očkování. Lymská borelióza, ač sama není smrtelným onemocněním, dokáže naše zdraví natolik poničit, že následné plné vyléčení je bojem s větrnými mlýny. Rychlé podání antibiotik zvyšuje možnost plného uzdravení. Nicméně i zde, jako u mnoha dalších onemocnění, bychom měli myslet na dlouhodobou léčbu. Tu zajistíme konzumací zelených potravin, především pak užíváním mladého ječmene a cholorelly pyrenoidosy. Ostatně pozitivní vliv mladého ječmene na dlouhodobou léčbu Lymské boreliózy je dokázán nejedním klinickým výzkumem. Začněme ale pěkně od začátku.
Skryté a nenápadné šíření infekce představuje největší problém při odhalování nemoci
Mluvíme-li o Lymské nebo též Lymeské borelióze, máme na mysli infekční onemocnění způsobené bakterií Borrelia burgdorferi. Přenašečem jsou obvykle klíšťata, ale v poslední době také komáři či jiný obtížný hmyz. Značnou nevýhodou této nákazy je fakt, že příznaky a projevy nemoci mohou být značně rozdílné a individuální. U některých z nás se v první fázi inkubační doby může objevit narudlý až nebolestivý červený flek po kousnutí, který je ve směru od středu blednoucí. U jiných se známka po štípnutí nemusí vůbec objevit a my tak laicky v první fázi rozhodně nepoznáme, že jsme nakaženi. Zároveň se mohou objevit příznaky podobné chřipce či nachlazení, tedy bolesti svalů a hlavy, nevolnost nebo zvýšená teplota.
V další fázi zaznamenáváme poruchy nervového systému a oběhové soustavy. Silné bolesti hlavy se střídají s brněním v končetinách, můžeme se setkat i s tzv. obrnou lícního nervu, která se projevuje zřetelným propadnutím ústního koutku či spodního víčka na jedné straně naší tváře. Nezřídka kdy se v souvislosti s boreliózou setkáváme také s kožními problémy nebo s poruchami rytmu naší srdeční soustavy. To se projevuje především v podobě častého bušení srdce. Pokud se u pacientů objeví třetí fáze, je spojena s poruchami imunity nebo s nepřiměřenými reakcemi celého imunitního systému.
Co o nás říkají naši spokojení zákazníci na Heuréka.cz:
Dlouhodobá léčba se zelenými potravinami
Prvotní léčba boreliózy by měla být prováděna na základě lékařského vyšetření a pod dohledem odborníků. Nejčastěji za pomoci antibiotik tak, aby nakažení nepostoupilo do dalších stupňů nemoci. Nicméně borelióza vyžaduje dlouhodobé léčení. Po primárním podání antibiotik bychom měli dodržovat zásady správné životosprávy, přijímat více vitamínů, minerálů a živin. Lékaři, pro dokonalou podporu organismu, doporučují zvýšený příjem látek, které nám zlepší imunitní systém a zároveň zregenerují naše poškozené tkáně.
Na tuto dlouhodobou léčbu se hodí právě zelené potraviny, zejména pak mladý ječmen. Mladý ječmen Aktif působí na náš organismus protizánětlivě, je přirozeně zásadotvorný a obsahuje biologicky aktivní enzymy. Enzymaticky aktivní ječmen aktivuje náš imunitní systém a zkvalitňuje okysličení krve, čímž likviduje přemnožené borélie. Vzhledem k tomu, že tato bakterie doslova miluje překyselené prostředí s nedostatkem kyslíku, stává se mladý ječmen ideálním prostředkem v boji s tímto onemocněním.
Studie hovoří jasně: mladý ječmen pomáhá bojovat proti Lymské borelióze!
Stav našeho organismu zlepšuje i další zástupce zelených potravin, a sice chlorella pyrenoidosa. Tato zelená sladkovodní řasa je považována za zelený zázrak přírody. Chlorella má schopnost detoxikovat náš organismus neboli vázat na sebe toxické látky či jedy a odvést je z našeho těla pryč. Kromě toho zefektivňuje činnost trávicí soustavy, čistí krev, zmírňuje zánětlivé procesy, je prospěšná při regeneraci naší kůže i tkání.
O pozitivních účincích zelených potravin na projevy Lymské boreliózy hovoří i studie MUDr. Miloslava Laciny, prováděná na vzorku pacientů nakažených boreliózou, kteří po dobu tří měsíců pravidelně užívali mladý ječmen. Po třech měsících sledování odhalil výzkum zajímavé výsledky. 40% všech sledovaných pacientů uvedlo, že pociťují lehkou subjektivní úlevu. 50% respondentů zaznamenalo střední úlevu a 10% úlevu vysokou. Hodnota laboratorních výsledků se poté zlepšila u 80% pacientů. Vezmeme-li v úvahu fakt, že výzkum probíhal pouhé tři měsíce, je velice pravděpodobné, že díky dlouhodobému užívání zelených potravin by mohl pozitivní progres nastat u ještě většího počtu pacientů.
Výše uvedený výzkum jenom podtrhuje význam zelených potravin v léčbě příznaků spojených s boreliózou i při léčení dalších onemocnění. Náš, nemocí oslabený organismus, potřebuje nakopnout. Dávka síly a energie zelených potravin je tím pravým pomocníkem při boji s boreliózou.
Nenechme si kvůli borelióze zničit život! Užívejme zelené potraviny!
Petr Hornišer
Další zajímavé články najdete v části Zajímavosti o zelených potravinách.