- Štítky blogu
- chlorella aktif
- ječmen aktif
- aminokyseliny
- vitamíny
- onemocnění
- detoxikace
- spirulina aktif
- chlorofyl
- chlorella ginkgo aktif
- praktické zkušenosti se zelenými potravinami
- enzymy
- pro zajímavost
- melatonin
- chlorella růstový faktor
- serotonin
- překyselení organizmu
- významné osobnosti
- hubnutí
- těhotenství
- cholesterol
- roztroušená skleróza
- pro sportovce
- deprese
- premenstruační syndrom
- pitný režim
- vysoký krevní tlak
- feoforbidy
- chlorellin
- tongkat ali aktif
- rakovina
- klimakterium
- interferony
- neplodnost
- diabetes mellitus
- pro děti
- kojení
- antioxidanty
- spáleniny
- popáleniny
- fytonutrienty
- akné
- dna
- borelióza
- vláknina
- pro zvířata
- migréna
- fykocyanin



- Úvod
- Zajímavosti o zelených potravinách
- Arginin zvyšuje naši sílu i plodnost
Arginin zvyšuje naši sílu i plodnost
Aminokyselina plodnosti. I toto sousloví by se dalo použít v souvislosti s Argininem. Arginin se poslední dobou stává jednou z nejznámějších aminokyselin. Nejenom, že k tomu přispěly jeho pozitivní vlastnosti na náš organismus, ale i televizní reklama na lék, zvyšující mužskou potenci. A právě arginin je hlavní součástí tohoto doplňku stravy. Pojďme se tedy na arginin podívat zblízka.
Hovoříme-li o argininu, musíme zmínit, že se jedná o tzv. semiesenciální aminokyselinu. Jde tedy o zvláštní aminokyselinu, kterou si v určitých případech nedokáže naše tělo samo vyrobit. Tyto případy povětšinou souvisejí s obdobím růstu nebo s onemocněním ledvin. Arginin doplňujeme například i při popáleninách, zlomeninách nebo poraněních pohybového ústrojí. Přirozeným zdrojem argininu jsou mléčné výrobky, maso, drůbež, čokoláda, pohanka, obiloviny, ořechy, slunečnicová semínka, ale i lososovité a treskovité ryby. Hovoříme-li o obilovinách, měli bychom zdůraznit, že velké množství argininu se nachází také v mladém zeleném ječmeni. V souvislosti s kulturistikou, sportováním a zdravým životním stylem se arginin vyrábí též jako potravinový doplněk.
Bohatým zdrojem argininu jsou, kromě mladého ječmene, i další zelené potraviny, především pak chlorella pyrenoidosa. Kvůli dostatečnému množství aminokyselin jsou zelené potraviny považovány za jedny z nejbohatších nutričních zdrojů na světě. Užíváním zelených potravin, v nichž se mimo jiných aminokyselin nachází také arginin, zlepšujeme prokrvení okrajových částí našeho organismu, podporujeme náš imunitní systém, zabraňujeme stárnutí a zvyšujeme mužskou plodnost. Složité získávání argininu z ořechů, semen nebo mořských ryb můžeme zcela jednoduše nahradit konzumací mladého ječmene nebo chlorelly pyrenoidosy.
Jaké je tajemství argininu? Díky argininu se v lidském těle tvoří oxid dusnatý, ale i další hormony, z nichž nejzajímavější jsou růstové hormony či insulin. Právě oxid dusnatý se stará o průchodnost cévního systému. Mimo to prokrvuje svaly, zvyšuje proudění kyslíku do srdce i mozku a zlepšuje mužskou erekci. Několik studií dospělo k tvrzení, že právě arginin, nejenže zlepšuje erekci, ale také zvyšuje tvorbu spermatu a sexuálního vzrušení.
Kromě výše zmíněných vlastností argininu můžeme zaznamenat i blahodárné účinky při ochraně jater nebo hojení ran. Kvůli obnově svalových buněk si arginin oblíbili i kulturisté a sportovci. Tato aminokyselina mimo jiné přispívá k ochraně našeho imunitního systému, má antioxidační účinky, brání volným radikálům v rozmnožování, zlepšuje naši dlouhodobou paměť a stimuluje krevní tlak.
Už tedy víte, proč zelené potraviny zvyšují sexuální touhu?
Petr Hornišer
Další zajímavé články najdete v části Zajímavosti o zelených potravinách.