- Štítky blogu
- chlorella aktif
- ječmen aktif
- aminokyseliny
- praktické zkušenosti se zelenými potravinami
- spirulina aktif
- vitamíny
- onemocnění
- chlorofyl
- detoxikace
- chlorella ginkgo aktif
- pro zajímavost
- enzymy
- serotonin
- chlorella růstový faktor
- hubnutí
- melatonin
- překyselení organizmu
- pitný režim
- významné osobnosti
- feoforbidy
- těhotenství
- pro sportovce
- cholesterol
- tongkat ali aktif
- chlorellin
- roztroušená skleróza
- deprese
- vláknina
- vysoký krevní tlak
- premenstruační syndrom
- klimakterium
- interferony
- rakovina
- pro děti
- neplodnost
- diabetes mellitus
- dna
- migréna
- pro zvířata
- borelióza
- fytonutrienty
- akné
- kojení
- spáleniny
- fykocyanin
- antioxidanty
- popáleniny



- Úvod
- Zajímavosti o zelených potravinách
- Threonin zlepší naši náladu a imunitní systém
Threonin zlepší naši náladu a imunitní systém
Dalo by se říci, že threonin je univerzální aminokyselinou, která nám nejenom zlepší náladu, ale také podpoří náš imunitní systém a vytvoří dostatek protilátek, které zabrání vzniku kardiovaskulárních chorob.
Threonin, jakožto jeden stavební prvek bílkovin, je tzv. esenciální aminokyselinou. Znamená to, že náš organismus jej nedokáže syntetizovat, a proto jej musíme dodávat do lidského těla potravou. Důležitými zdroji této aminokyseliny tak jsou například: maso, vejce, mléčné výrobky, kvasnice, luštěniny, ale i zelené potraviny, respektive mladý ječmen a chlorella pyrenoidosa. Americké ministerstvo zemědělství uvádí, že jedním z nejbohatších zdrojů threoninu jsou krůtí prsa, která již ve svých třech uncích obsahují více než 60% běžné denní dávky pro dospělého muže a více než 72% denní dávky threoninu pro ženy.
Threonin dokáže našemu tělu pomáhat doslova od hlavy až k patě. Nejprve jej využijeme při léčbě depresí a nemocí centrální nervové soustavy. Díky kolagenu, na jehož vytváření se threonin podílí, se zlepšuje kvalita našich zubů či dásní. Threonin vytváří i elastin neboli protein, pomáhající našemu srdci, cévám, vazům, pokožce nebo šlachám.
Threonin je součástí přeměny dalších aminokyselin, například serinu nebo glycinu. Tyto látky poté spoluvytvářejí již zmiňovaný kolagen, elastin či svalové tkáně. Threonin má taktéž antioxidační vlastnosti, když se snaží zabránit onemocnění jater. Nejenom, že tedy snižuje množství tuků v játrech, čímž pozitivně ovlivňuje jejich činnost, ale též ovlivňuje celkový metabolismus tuků.
Může taktéž zlepšovat působení kardiovaskulárního systému, zrychluje hojení poškozených tkání a vstřebává další živiny. Existují též studie, předurčující threonin k léčbě roztroušené sklerózy, především ve vztahu k činnosti centrálního nervového systému.
Co o nás říkají naši spokojení zákazníci na Heuréka.cz:
Máte špatnou náladu, depresi nebo splín? Nezabírají vám osvědčené rady, v podobě dobrého filmu nebo čokolády? Doporučujeme vám, vyzkoušet zelené potraviny. Ty, nejenom díky obsahu threoninu, zlepší vaší náladu, ale i fyzickou sílu či imunitu.
Takže šup šup, ať už máte svou pravidelnou dávku zelených potravin a i zeleného threoninu v těle!
Petr Hornišer
Další zajímavé články najdete v části Zajímavosti o zelených potravinách.