- Štítky blogu
- chlorella aktif
- ječmen aktif
- aminokyseliny
- praktické zkušenosti se zelenými potravinami
- spirulina aktif
- vitamíny
- onemocnění
- chlorofyl
- detoxikace
- chlorella ginkgo aktif
- pro zajímavost
- enzymy
- serotonin
- chlorella růstový faktor
- hubnutí
- melatonin
- překyselení organizmu
- pitný režim
- významné osobnosti
- feoforbidy
- těhotenství
- pro sportovce
- cholesterol
- tongkat ali aktif
- chlorellin
- roztroušená skleróza
- deprese
- vláknina
- vysoký krevní tlak
- premenstruační syndrom
- klimakterium
- interferony
- rakovina
- pro děti
- neplodnost
- diabetes mellitus
- dna
- migréna
- pro zvířata
- borelióza
- fytonutrienty
- akné
- kojení
- spáleniny
- fykocyanin
- antioxidanty
- popáleniny



- Úvod
- Zajímavosti o zelených potravinách
- pH je důležité pro naše zdraví
pH je důležité pro naše zdraví
Naše strava se radikálně změnila za posledních sedmdesát let. Opustili jsme vyváženou stravu, syrové ovoce a zeleninu. Příchod uměle zpracovaných potravin, mánie rychlého občerstvení a nezdravé potraviny všechno změnily. Už nejíme potraviny, které obsahují přírodní enzymy. Byly buď uvařené, pasterované nebo jinak zpracované a tak z naší potravy zmizely. Bez enzymů, nemůže naše tělo přijímat životně důležité živiny. Například jsou známé příběhy starých lidí, kteří zdánlivě jen upadli. Jenže oni neupadli, ulomila se jim kyčelní kost, a proto upadli. Vzhledem k nedostatku správné výživy a nezbytných enzymů jejich těla ztratila schopnost přijímat vápník a tak onemocněli onemocněním známé jako osteoporóza. Jakmile naše těla přijdou o enzymy, je pro ně velmi obtížné přijmout živiny. Pokud tělo musí věnovat velkou část svých enzymů na výrobu trávicích enzymů, oslabuje celé tělo.
Co o nás říkají naši spokojení zákazníci na Heuréka.cz:
Avšak to, co dělá situaci ještě horší je to, že uměle zpracované potraviny, rychlé občerstvení a nezdravé potraviny vytvářejí kyselé prostředí v našem těle, které se v průběhu času stává ideálním prostředím pro začátek onemocnění. Například rakovina nedokáže žít v alkalickém prostředí, ale daří se jí skvěle v kyselém prostředí. To, co jíme, buď zvyšuje nebo snižuje naše pH v těle, které by mělo být mezi 7.2-7.4 pH. Například nealko cola má pH 2.7-3.0, což je extrémně kyselé! Nealkoholický nápoj s pH 3.0 bude mít mnohem vyšší pH poté, co prošel tělem. Bude mít blízko stejné pH jako tělo, tedy 7.0. Dosáhl tím, že krade vzácné minerály a tekutiny z těla! Pitím nealkoholických nápojů a dalších vysoce kyselých potravin se v našem těle snižuje pH, takže je kyselejší a tím více náchylné k onemocněním. Napomáháme vytvořit ideální prostředí pro jakoukoli nemoc, která může přijít díky životnímu prostředí, genetice, stravě, kterou jíme atd. Drtivá většina pacientů s rakovinou má velmi nízké tělesné pH, v rozmezí 6.0 až 5.0 nebo nižší. Naše tělo prostě nemůže bojovat s onemocněním, pokud je pH našeho těla v nerovnováze.
Stručně řečeno, naše strava nás zabíjí. Jeden ze tří lidí ve Spojených státech dostane rakovinu. Jedná se o ohromující statistiku, ale pokud se podíváme na vzestup polotovarů, zpracovávaných, vařených, rychlých jídel v této zemi, všimneme si, že výskyt rakoviny a dalších nemocí roste ve stejném poměru.
Jak si změřit tělesné pH
pH je měření relativní koncentrace kladných a záporných iontů. Když jsou přítomny ve stejném množství, dosáhli jsme stavu rovnováhy v těle a naše pH bude 7.0. Existují dva způsoby, jak měřit tělesné pH, která by nemělo být zaměňováno s pH krve. Krev vždy udržuje pH mezi 7.25 až 7.45. Pokud je pH mimo tento rozsah, tělo rychle přechází do šoku a brzy následuje smrt.
Tělesné pH
pH slin a moči je mnohem přesnější měřítkem celkové tělesného pH. Hodnota pH těla by měla být přibližně 7.0, což je neutrální. Existuje mnoho názorů na to, kolik by pH těla mělo ve skutečnosti být. Přečetl jsem si, že jako minimum je 6.3 a maximum 7.2. Jsme-li nemocní, naše pH bude nízké. Čím víc jsme nemocnější, tím nižší pH bude. Například, pokud máte pokročilou rakovinu vaše pH bude s největší pravděpodobností u 5.0.
Nástroje pro měření pH
Tělesné pH může být měřeno pomocí pH papíru, pH indikátor kapaliny (fenolová červeň) nebo digitálního pH metru.
Měření slinami
Ústa mají tendenci být mírně zásadité, což je důvod, proč jsou špatný barometrem celkového pH těla. Sliny jsou přesnější pro měření pH těla od pasu nahoru, zahrnuje horní trávicí trakt. Nejde tedy o přesné měření celkového pH v těle. Proužky pH jsou jediný způsob, jak testovat pH slin.
Měření močí
Mnoho věcí může ovlivnit tělo pH během každého dne, jako je strava a úroveň stresu. Aby bylo možné získat přesné stanovení tělesné pH měla by se moč měřit hned ráno, každý den po dobu nejméně jednoho týdne (lépe měsíce). Pokud budeme měřit pH každé ráno, "klouzavý průměr," ukáže daleko přesnější výsledky než při jediném měření. pH moči může být měřeno pomocí pH papíru, pH indikátor kapaliny (fenolová červeň) nebo digitálního pH metru.
Petr Hornišer
Další zajímavé články najdete v části Zajímavosti o zelených potravinách.